KITA LEPASAN

Gambar hiasan semata-mata.
So, EHEM GUYS! Assalamualaikum LOX-ians sekalian sama ada di bumi mahupun di Marikh sana, oh mungkin juga di planet Do Minjoon? Ops, sorry. Pengaruh Korea di bumi kita ni makin lama makin melampau, kan? 

Oh, okay, balik to the main topic.

KITA LEPASAN.

As in, KITA DAH LEPAS!

Hmm, lepas apa ye? Yup, SPM. So, hari ini kita semua dah dapat result kita kan? Ada sesiapa yang belum? Eh? Janganlah menipu D: Okay okay.

So, minna-san (everybody), CONGRATULATIONS!

Walau apa pun result yang kita dapat, semua tu dah suratan takdir. Itulah apa yang kita usahakan, so, setakat itu sajalah yang mampu kita dapatkan. Atau maybe, kita dah usaha, tapi tiba-tiba dekat dewan kita blank pulak kan? Hmm, itu namanya KUASA ALLAH :) 

Kita, sebagai manusia, memang tak ada kuasa untuk melawan kuasa Allah. Tapi Allah ada cakap,
"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu mengubah nasibnya tersendiri."
Eh, mainstream sangat eh ayat Al-Quran yang saya guna? Haha. Semainstream ayat tu pun, kita manusia acap kali terlupa dan terleka, kerana manusia itu sifat umumnya pelupa, kan?

Dan kita, sebagai manusia jugak, harus bersyukur akan apa yang kita dah perolehi. Sebab apa? Sebab kita tak tahu apa yang Allah dah susun untuk kita dekat masa hadapan :) Saya pun, sejujurnya, takut.

Takut, akan apa? Akan apa yang akan terjadi kelak. Saya buntu, malah risau. Adakah dengan result saya yang begini, Allah akan berikan saya kebaikan? Atau sebenarnya Allah sedang uji saya dengan satu kenikmatan supaya saya terleka? Saya takut bila saya masuk U nanti, saya terlalu yakin dengan diri dan tidak bersungguh untuk cuba strive for the best. Sebab saya sendiri mengaku saya jenis manusia yang not fond dengan usaha. Saya pemalas. Jadi boleh ke saya berjaya kalau saya malas?

Point saya di sini ialah, Allah sedang uji kita.
Bila Allah bagi kesenangan, kita alpa.
Tapi bila Allah uji kita dengan dugaan, kita akan lebih peka dengan sekeliling.
Jadi, bersyukurlah dengan apa yang kita dapat, sebab itu adalah yang terbaik daripada Allah :)

Lastly, I miss you guys dearly. I miss our moments together as LOX
Sebab waktu bersama LOX ialah satu waktu yang memang sukar diulang semula.
Malah, kalau ulang tayang pun video dan gambar semua, yang akan kembali hanyalah memori, bukannya presence sahabat-sahabat LOX itu sendiri :)

Oh, GOOD LUCK SEMUA! LOX BOLEH!

Until then, assalamualaikum :)

Love to hear what you think!